Rijst met tonijn en pesto

Ingrediënten
- 100 g zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 courgette
- olijfolie
- 120 g tonijn in olijfolie
- 45 g groene pesto
- 1 citroen
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 502 kcal
- Koolhydraten
- 47,4 g
- - waarvan suikers
- 9,6 g
- Vet
- 22,1 g
- - waarvan verzadigd
- 3,6 g
- Eiwit
- 25,7 g
- Vezels
- 4,1 g
- Groente
- 155 g
- Zout
- 1,09 g
Bereiding
Breng water aan de kook en kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de courgette in blokjes.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg ook de courgette toe en bak 4 minuten mee.
Meng ondertussen de uitgelekte tonijn met de pesto en het sap van een halve citroen. Snijd de rest van de citroen in plakjes.
Serveer de zilvervliesrijst met de courgette en het tonijn-pestomengsel. Garneer met een plakje citroen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
