Roerbak met paksoi

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren mie-noedels. Kook de noedels 6 minuten. Giet daarna het water af en spoel af onder de warme kraan.

Doe de tofu tamari in een bakje en prak fijn. Voeg een scheutje water en de paprikapoeder toe en meng door elkaar.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de paksoi en snijd in reepjes (houd het groene deel en het witte deel gescheiden). Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.

Verhit bakolie in een wok en roerbak de ui en het witte gedeelte van de paksoi. Pers de knoflook erboven uit.

Voeg de champignons, het groene deel van de paksoi en de tofu toe en bak nog eens 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de chilivlokken naar smaak toe.

Verhit een droge koekenpan en rooster de sesamzaadjes.

Serveer de volkoren mie-noedels met de wokgroenten en tofu. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes.

Tip: Ook lekker met een beetje sojasaus.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 170 g biologische volkoren mie-noedels
  • 200 g biologische tofu tamari
  • 1 theelepel biologische paprikapoeder
  • 1 biologische ui
  • 1 biologische knoflookteen
  • 1 biologische paksoi
  • 125 g biologische kastanjechampignons
  • ½ theelepel biologische chilivlokken
  • 15 g biologische sesamzaadjes
  • 2 eetlepels bakolie

Koolhydraten 58 g
waarvan suikers 8 g
Vet 30 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwitten 35 g
Vezels 15 g
Groente 240 g
Kcal 656
Zout 1,1 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.