Schaslick

Ingrediënten
- 100 g varkensvlees, filetlapje, rauw
- 100 ml tomatensap
- 50 g zilvervliesrijst, ongekookt
- 2 sjalotten
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- paprikapoeder
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 514 kcal
- Koolhydraten
- 48,2 g
- - waarvan suikers
- 11,1 g
- Vet
- 22,4 g
- - waarvan verzadigd
- 5,8 g
- Eiwit
- 27,3 g
- Vezels
- 5,8 g
- Groente
- 120 g
- Zout
- 1,4 g
Bereiding
Snijd 1 paprika in blokjes.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking gaar en voeg 5 minuten voor het einde de helft van de paprikablokjes toe.
Snijd 100 g varkensfilet in blokjes en bestrooi met peper. Snij 2 sjalotjes in stukken.
Prik de varkensfiletblokjes afgewisseld met de sjalot en paprikablokjes op 2 grote spiesen en bak in 1 eetlepel olie ca. 10 minuten rondom en haal uit de pan.
Voeg bij het braadvocht 100 ml tomatensap, roer er 1 eetlepel tomatenpuree door. Breng op smaak met peper en paprikapoeder.
Laat de vleesspiesen daarin ca. 15 minuten gaar worden en draai halverwege.
Serveer de vleesspiesen met de tomatensaus en de rijst.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
