Borrelplank met geroosterde druiven en andere vegan ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de druiven en leg op een bakplaat met bakpapier.

Meng de olijfolie, mosterd en peper. Bestrijk de druiven met de mosterddressing.

Rooster de druiven 15 minuten in de oven. 

Was de groenten. Snijd de komkommer in sticks. 

Verdeel alle ingrediënten over een grote plank. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 250 g rode druiven 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • ½ eetlepel mosterd 
  • peper naar smaak 
  • ½ komkommer 
  • 250 g cherrytomaten 
  • 60 g cocktailaugurken 
  • 40 g groene olijven 
  • 70 g notenmix ongezout 
  • 75 g hummus (bijv wortelhummus of bietenhummus)

Koolhydraten 17,9 g
waarvan suikers 14,8 g
Vet 20,1 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 6,4 g
Vezels 5,5 g
Groenten 128 g
Kcal 289
Zout 0,88 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!