Volkoren tortillachips met avocadodip

Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 4 volkoren tortilla
- 1 avocado
- ¼ limoen
- snufje zwarte peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 210 kcal
- Koolhydraten
- 21 g
- - waarvan suikers
- 1,1 g
- Vet
- 11 g
- - waarvan verzadigd
- 1,4 g
- Eiwit
- 4,7 g
- Vezels
- 4,6 g
- Groente
- 30 g
- Zout
- 0,37 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de zonnebloemolie met de komijn, paprikapoeder en cayennepeper.
Bestrijk de tortilla’s met de kruidenolie en snijd vervolgens met behulp van een pizzasnijder in driehoekjes.
Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in de oven.
Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Prak dit met een vork en breng op smaak met limoensap en zwarte peper.
Serveer de tortillachips met de avocadodip.
Bewaar de tortillachips in een afgesloten bakje, zo blijven ze meerdere dagen lekker.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
