Zwarte bonensalade met avocado

Ingrediënten
- 250 g sperziebonen
- 265 g zwarte bonen
- 1 avocado
- 1 theelepel komijn
- peper naar smaak
- 5 g verse koriander
- snufje chilivlokken
- ½ limoen
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 361 kcal
- Koolhydraten
- 24 g
- - waarvan suikers
- 3,2 g
- Vet
- 18,6 g
- - waarvan verzadigd
- 2,3 g
- Eiwit
- 15,7 g
- Vezels
- 18,5 g
- Groente
- 215 g
- Zout
- 0,35 g
Bereiding
Dop de sperziebonen en halveer ze.
Breng water aan de kook en kook de sperziebonen 10 minuten.
Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel schoon. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.
Meng de sperziebonen met de zwarte bonnen, avocado, komijn, peper, blaadjes koriander, chilivlokken en het sap van de limoen.
Wil je er een complete maaltijd van maken? Dit recept is ook lekker met de gevulde zoete aardappel met oesterzwam.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
