Zwarte bonen­salade met avocado

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Zwarte bonensalade met avocado

Ingrediënten

  • 250 g sperziebonen
  • 265 g zwarte bonen
  • 1 avocado
  • 1 theelepel komijn
  • peper naar smaak
  • 5 g verse koriander
  • snufje chilivlokken
  • ½ limoen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
361 kcal
Koolhydraten
24 g
- waarvan suikers
3,2 g
Vet
18,6 g
- waarvan verzadigd
2,3 g
Eiwit
15,7 g
Vezels
18,5 g
Groente
215 g
Zout
0,35 g

Bereiding

Dop de sperziebonen en halveer ze.

Breng water aan de kook en kook de sperziebonen 10 minuten.

Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel schoon. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.

Meng de sperziebonen met de zwarte bonnen, avocado, komijn, peper, blaadjes koriander, chilivlokken en het sap van de limoen.

Wil je er een complete maaltijd van maken? Dit recept is ook lekker met de gevulde zoete aardappel met oesterzwam.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes