Thuissuikers: hoe zoet is jouw koelkast?

Wist je dat je 77% van alle toegevoegde suikers thuis consumeert? Dus niet in een restaurant of onderweg, maar thuis op de bank en aan de eettafel. Ruim 25.000 gingen eind november de strijd aan met Thuissuikers en ontsuikerden hun keukenkastjes, -lades en koelkast. De campagne is inmiddels voorbij, maar je kunt nog steeds de online petitie voor de gezonde keuze in de supermarkt tekenen. Ook kun je nog steeds het werkboek 'Gezond Eten: De Basis' bestellen!

Bestel het werkboek

Werkboekje Gezond Eten - De Basis

Werkboekje Gezond Eten - De Basis

Wil jij gezonder eten met minder suiker? Werkboekje Gezond Eten - De Basis neemt je stap voor stap mee in jouw persoonlijke reis naar een gezonde leefstijl. Eet minder suiker, stel realistische doelen op met behulp van de werkbladen en behaal je persoonlijke doelen met de praktische tips van diëtist Kim Brouwers. Maar dat is niet alles: met het werkboekje draag je bij aan je eigen gezondheid én het goede doel. Wees er wel snel bij, want op = op!

Bestel het werkboekje

Werkboekje Gezond Eten - De Basis

Ontsuiker je huis

Ruim 25.000 mensen gingen eind november 2019 de strijd aan met de Thuissuikers in hun keukenkastjes, -lades en koelkast. Ze konden daarbij een beroep doen op ons Thuissuiker-magazine met handige ontsuikertips en heerlijke recepten. Dit magazine kun je nog steeds gratis online bekijken en downloaden via onderstaande knop.

Download het magazine

Ontsuiker je huis
Teken jij voor de gezonde keuze?

Teken jij voor de gezonde keuze?

Het Diabetes Fonds vindt het onaanvaardbaar dat supermarkten blijven stunten met lage prijzen op suikerrijke dranken, terwijl gezonde voeding steeds duurder wordt. Wij vinden dat de gezonde keuze de makkelijke keuze moet zijn, daarom zijn we een online petitie gestart: we pleiten voor meer promotie van betaalbare, gezonde producten en tegen kortingsacties op suikerrijke dranken. Wil jij ook dat de gezonde keuze de makkelijke keuze wordt?

Teken de petitie

Teken jij voor de gezonde keuze?

Ontsuikeren in de praktijk

Marloes Meijnen ging de strijd aan met de suikerrijke producten in haar keuken. Samen met diëtist Kim Brouwers nam ze haar suikerinname onder de loep. In 5 stappen ontsuikerde ze haar keukenkastjes, -lades en koelkast. 

Bekijk de video

Ontsuikeren in de praktijk