Vrouw in de supermarkt vraagt zich af hoe ze suikervrij moet eten

Volledig suikervrij eten is niet mogelijk, want je hebt suiker (energie) nodig om te kunnen leven. Deze energie kun je het beste halen uit producten die van nature aanwezige suikers bevatten. Het advies van de Gezondheidsraad is om de inname van toegevoegde en vrije suikers zoveel mogelijk te beperken.

Wat is suikervrij?

Volledig suikervrij eten en drinken is niet mogelijk, want suiker zit ook in producten die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven, denk hierbij aan groenten, fruit en zuivel. Dit zijn voedingsmiddelen die naast suikers de nodige gezonde voedingsstoffen zoals vezels en vitaminen bevatten. Deze producten passen dus binnen een gezond voedingspatroon.

Wist je dat suiker verstopt zit onder meer dan 50 schuilnamen?

Eten zonder suiker

Producten met (toegevoegde) suiker, zoals frisdrank, koek en snoep, heeft je lichaam niet nodig. Als je deze producten vaak eet, krijg je veel suikers en calorieën binnen en mogelijk te weinig goede voedingsstoffen. Dat is niet goed voor je gezondheid. Deze producten kun je het beste laten staan of vervangen door gezonde alternatieven. Wil je eten zonder toegevoegde suikers? Lees de etiketten van voedingsmiddelen en controleer hoeveel suikers er aan het product zijn toegevoegd

Lees meer over eten zonder toegevoegde suikers.

Suikervrij dieet

Een volledig suikervrij dieet bestaat dus niet. Mensen die het hebben over een suikervrij dieet, bedoelen meestal dat ze geen toegevoegde suikers eten. Ze halen hun energie dan onder andere uit suikers die van nature aanwezig zijn in producten.

Recepten zonder suiker

Op zoek naar lekkere recepten zonder toegevoegde suikers? Hou de recepten zonder toegevoegde suikersin de gaten. Zo kun je luchtige muffins zonder toegevoegd suikerofkoolhydraatarme koekjes zonder toegevoegd suiker maken.

Foto: Daisy Komen / daisykomen.com