Havermoutpap met appel, kaneel en walnoten

Bereiding

Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Hak de walnoten grof.

Bak de appelblokjes in een koekenpan totdat ze zacht zijn. Voeg de laatste minuut de kaneel en de walnoten toe.

Breng ondertussen de amandelmelk aan de kook, voeg de havermout toe en laat 2 minuten zachtjes koken.

Doe de havermout in een kommetje en schep de gebakken appel met walnoten er bovenop.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • ½ rode appel
  • 20 g walnoten
  • ½ theelepel kaneel
  • 250 ml amandelmelk ongezoet
  • 40 g havermout

Koolhydraten 25,7 g
waarvan suikers 1,5 g
Vet 19,0 g
waarvan verzadigd 1,9 g
Eiwit 9,3 g
Vezels 4,8 g
Goente 0 g
Kcal 326
Zout 0,16 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.