Symbool voor het beste diabetesidee, een tekening 7 lampjes met 1 oplichtende,

Vaak bedenken mensen zelf handige oplossingen voor problemen met diabetes. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën werkelijkheid worden. Daarom investeren we in de beste ideeën die direct voordeel opleveren voor mensen met diabetes.

Tot 4 april konden ideeën ingestuurd worden. De ideeën worden nu bekeken en beoordeeld. De mensen die meedoen maken kans op maximaal € 50.000 om hun idee te realiseren. De winnende ideeën maken ook aanspraak op de Publieksprijs van Het Beste Diabetesidee, ter waarde van maximaal € 10.000. 

Wat voor ideeën zijn geschikt?

Het Beste Diabetesidee is bedoeld om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Een idee dat daaraan bijdraagt kan van alles zijn. Denk aan een evenement, documentaire, training of app. Benieuwd naar de vorige winnende ideeën? Bekijk de video hieronder!

Hoe gaat het verder?

De jury bestudeert en beoordeelt alle ideeën. Daarna brengt de jury advies uit aan de Raad van Bestuur van het Diabetes Fonds, die het definitieve besluit neemt. Alle winnende ideeën maken ook kans op de Publieksprijs van Het Beste Diabetesidee. In september kan het publiek zijn favoriete idee kiezen. 
De prijsuitreiking van het Beste Diabetesidee (of -ideeën) van 2023 is waarschijnlijk in september.  

Eerdere winnaars van het Beste Diabetesidee

Door de jaren heen zijn er verschillende ideeën verkozen tot Beste Diabetesidee. Laat je inspireren voor jouw inzending:

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Met een klein bedrag per maand steun je oplossingen.

Met een klein bedrag per maand steun je oplossingen.