Boterham met pindakaas, banaan en walnoten

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
5 minuten
Menugang
Type gerecht
Boterham met pindakaas, banaan en walnoten

Ingrediënten

  • 1 volkoren boterham
  • 1 kleine banaan
  • 10 g walnoten
  • 1 eetlepel pindakaas 100%
  • ½ theelepel kaneel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
346 kcal
Koolhydraten
37,6 g
Vet
15,4 g
- waarvan verzadigd
2 g
Eiwit
10,7 g
Vezels
6,7 g
Groente
0 g
Zout
0,35 g

Bereiding

Rooster de boterham in een broodrooster.

Pel de banaan en snijd in plakjes. Hak de walnoten grof.

Besmeer de boterham met de pindakaas. Verdeel de plakjes banaan, walnoten en kaneel over de boterham. 

Tip: Liever wat minder koolhydraten? Kies dan eens voor koolhydraatarm brood!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes