Broccoli­rijst met falafel en hummus

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Broccolirijst met falafel en hummus

Ingrediënten

  • 1 zak broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g falafel
  • 2 tomaten
  • ⅓ komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 g koelverse hummus
  • 1 takje munt

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
547 kcal
Koolhydraten
37,2 g
- waarvan suikers
9,9 g
Vet
33,9 g
- waarvan verzadigd
4,8 g
Eiwit
15,6 g
Vezels
15,9 g
Groente
375 g
Zout
1,8 g

Bereiding

Snijd de tomaat in partjes, de komkommer in stukjes en de rode ui in ringen.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de falafel in 5 minuten bruin en gaar.

Verhit in een hapjespan de rest van de olijfolie. Voeg de broccolirijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend.

Hak ondertussen het takje munt fijn.

Verdeel de rijst over 2 borden. Leg de tomaat, de komkommer en de uiringen erbij. Schep de falafel en de hummus erbij en bestrooi met de munt.

Variatietip: vervang de falafel eens door vegetarische miniburgertjes of balletjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes