Broccolirijst met falafel en hummus

Ingrediënten
- 1 zak broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g falafel
- 2 tomaten
- ⅓ komkommer
- 1 rode ui
- 100 g koelverse hummus
- 1 takje munt
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 547 kcal
- Koolhydraten
- 37,2 g
- - waarvan suikers
- 9,9 g
- Vet
- 33,9 g
- - waarvan verzadigd
- 4,8 g
- Eiwit
- 15,6 g
- Vezels
- 15,9 g
- Groente
- 375 g
- Zout
- 1,8 g
Bereiding
Snijd de tomaat in partjes, de komkommer in stukjes en de rode ui in ringen.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de falafel in 5 minuten bruin en gaar.
Verhit in een hapjespan de rest van de olijfolie. Voeg de broccolirijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend.
Hak ondertussen het takje munt fijn.
Verdeel de rijst over 2 borden. Leg de tomaat, de komkommer en de uiringen erbij. Schep de falafel en de hummus erbij en bestrooi met de munt.
Variatietip: vervang de falafel eens door vegetarische miniburgertjes of balletjes.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
