Broccolirijst met falafel en hummus

Bereiding

Snijd de tomaat in partjes, de komkommer in stukjes en de rode ui in ringen.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de falafel in 5 minuten bruin en gaar.

Verhit in een hapjespan de rest van de olijfolie. Voeg de broccolirijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend.

Hak ondertussen het takje munt fijn.

Verdeel de rijst over 2 borden. Leg de tomaat, de komkommer en de uiringen erbij. Schep de falafel en de hummus erbij en bestrooi met de munt.

Variatietip: vervang de falafel eens door vegetarische miniburgertjes of balletjes.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g falafel
  • 2 tomaten
  • ⅓ komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 g koelverse hummus
  • 1 takje munt

Koolhydraten 37,2 g
waarvan suikers 9,9 g
Vet 33,9 g
waarvan verzadigd 4,8 g
Eiwit 15,6 g
Vezels 15,9 g
Groente 375 g
Kcal 547
Zout 1,8 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!