Courgette­ratatouille

Bereiding

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd deze klein.

Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd hem in halve plakken.

Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.

Schep de blokjes tomaat en de courgette erdoor met de Provençaalse kruiden en peper.

Smoor de groente in 10 minuten gaar.

 

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden

Koolhydraten 9,5 g
waarvan suikers 8,2 g
Vet 5,1 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 3 g
Vezels 1,9 g
Groente 160 g
Kcal 100
Zout 0,01 g