Bereiding

Schil de asperges en snijd de onderste houtachtige uiteinden eraf.

Kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar. Neem ze uit de pan en halveer de asperges in de lengte.

Bedruppel de asperges met de olie.

Verhit een grillpan en leg de asperges er schuin op. Rooster de asperges in een paar minuten tot ze mooie bruine streepjes krijgen.

 

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 600 gram witte asperges
  • 2 eetlepels olijfolie

Koolhydraten 9 g
waarvan suikers 3 g
Vet 10 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 3 g
Vezels 5,1 g
Groente 250 g
Kcal 147
Zout 0,01 g