Griekse boerensalade

Ingrediënten
- 1 komkommer
- 3 tomaten
- 1 spaanse peper
- 1 rode ui
- 150 gram fetakaas
- 15 zwarte olijven
- 1 teen knoflook
- 150 gram halfvolle yoghurt
- 3 eetlepels azijn
- 1 eetlepel oregano
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 160 kcal
- Koolhydraten
- 7,7 g
- - waarvan suikers
- 6,3 g
- Vet
- 9,2 g
- - waarvan verzadigd
- 5,3 g
- Eiwit
- 9,6 g
- Vezels
- 2,7 g
- Groente
- 180 g
- Zout
- 1,45 g
Bereiding
Snijd de komkommer, tomaten, spaanse peper en de rode ui in stukjes.
Snijd de light fetakaas in blokjes en de zwarte olijven in ringetjes. Meng alles door elkaar.
Meng voor de dressing het teentje knoflook met de magere yoghurt en de azijn en breng op smaak met peper, zout en de gehakte oregano.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
