Griekse boerensalade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 1 spaanse peper
  • 1 rode ui
  • 150 gram fetakaas
  • 15 zwarte olijven
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram halfvolle yoghurt
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel oregano
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
160 kcal
Koolhydraten
7,7 g
- waarvan suikers
6,3 g
Vet
9,2 g
- waarvan verzadigd
5,3 g
Eiwit
9,6 g
Vezels
2,7 g
Groente
180 g
Zout
1,45 g

Bereiding

Snijd de komkommer, tomaten, spaanse peper en de rode ui in stukjes.

Snijd de light fetakaas in blokjes en de zwarte olijven in ringetjes. Meng alles door elkaar.

Meng voor de dressing het teentje knoflook met de magere yoghurt en de azijn en breng op smaak met peper, zout en de gehakte oregano.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes