Groentenroerbak met bimi

Bereiding

Schil en rasp de gember. Meng de biefstukreepjes met de tamarisaus en geraspte gember en laat even intrekken.

Pel en snipper intussen de ui. Schil de wortels en snijd in dunne staafjes of in plakjes. Was de bimi en halveer eventueel. Giet de kikkererwten af en was ze in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken. Verhit bakolie in een wok of grote koekenpan.

Roerbak de ui, wortels en bimi 5 tot 10 minuten op een hoog vuur. Roer de laatste 2 minuten de kikkererwten erdoorheen. Schep de groenten uit de pan.

Verhit extra bakolie in dezelfde wok of koekenpan en roerbak de biefstukreepjes in 2 tot 4 minuten rosé (bruin, maar niet gaar). Doe de groenten terug in de pan en verwarm kort mee. Breng op smaak met zout en (chili)peper.

Verdeel de groentenroerbak met de biefstukpuntjes over de borden.

Tip: Ook erg lekker met rode paprika en oesterzwammen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 theelepel biologische verse gember, geraspt
  • 200 g biologische biefstukreepjes 
  • 2 biologische rode uien
  • 300 g biologische wortels 
  • 200 g biologische bimi 
  • 400 g biologische kikkererwten
  • 1 eetlepel tamarisaus (of sojasaus) 
  • 2 eetlepels bakolie 
  • zout en (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 34 g
waarvan suikers 10 g
Vet 20 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 38 g
Vezels 15 g
Groente 320 g
Kcal 500
Zout 1,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!