Hollandse pot met varkenshaas

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 200 g aardappelen
  • 75 g varkenshaas
  • 70 g taugé
  • 70 g erwten
  • 50 g sperziebonen
  • 40 g bosui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel cayennepeper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
445 kcal
Koolhydraten
52,6 g
- waarvan suikers
6 g
Vet
11,6 g
- waarvan verzadigd
2,1 g
Eiwit
26,7 g
Vezels
10,4 g
Groente
230 g
Zout
0,18 g

Bereiding

Snijd de aardappel en de varkenshaas in blokjes naar gewenste grootte. Snijd (of knip) de bosui in kleine reepjes.

Kook de sperziebonen gaar in 12 minuten.

Kook de aardappel gaar in 10 - 12 minuten. Bak daarna de aardappel in een pan goudbruin.

Kook de erwten in 8 minuten zo goed als gaar.

Bak de varkenshaas in een pan in 10 tot 15 minuten bruin. Fruit na 5 minuten bakken van de varkenshaas de bosui mee in de pan. Doe de nootmuskaat, knoflook, cayennepeper en zout bij het vlees en de bosui.

Voeg 2 minuten voor het einde de taugé bij de varkenshaas en bak het mee in de pan. Doe de erwten en sperziebonen in de pan bij de varkenshaas en bak het nog 1 minuten mee om de smaak erin te laten trekken.

Voeg eventueel nog de aardappelen toe en bak maximaal 2 minuten mee op zacht vuur.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes