Hollandse pot met varkens­haas

Bereiding

Snijd de aardappel en de varkenshaas in blokjes naar gewenste grootte. Snijd (of knip) de bosui in kleine reepjes.

Kook de sperziebonen gaar in 12 minuten.

Kook de aardappel gaar in 10 - 12 minuten. Bak daarna de aardappel in een pan goudbruin.

Kook de erwten in 8 minuten zo goed als gaar.

Bak de varkenshaas in een pan in 10 tot 15 minuten bruin. Fruit na 5 minuten bakken van de varkenshaas de bosui mee in de pan. Doe de nootmuskaat, knoflook, cayennepeper en zout bij het vlees en de bosui.

Voeg 2 minuten voor het einde de taugé bij de varkenshaas en bak het mee in de pan. Doe de erwten en sperziebonen in de pan bij de varkenshaas en bak het nog 1 minuten mee om de smaak erin te laten trekken.

Voeg eventueel nog de aardappelen toe en bak maximaal 2 minuten mee op zacht vuur.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 200 g aardappelen
  • 75 g varkenshaas
  • 70 g taugé
  • 70 g erwten
  • 50 g sperziebonen
  • 40 g bosui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel cayennepeper

Koolhydraten 52,6 g
Waarvan suikers 6 g
Vet 11,6 g
waarvan verzadigd 2,1 g
Eiwit 26,7 g
Vezels 10,4 g
Groente 230 g
Kcal 445
Zout 0,18 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.