Knapperige salade

Ingrediënten
- 200 g gemengde sla
- ¼ komkommer
- 1 tomaat
- 100 g champignons
- 1 handvol waterkers of radijsscheuten
- 5 eetlepels groentebouillon
- 3 eetlepels azijn, alle soorten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels peterselie, gehakt
- Peper
- 75 g tonijn, uit blik, in water, uitgelekt
- 4 sneetjes volkorenbrood
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 148 kcal
- Koolhydraten
- 15,2 g
- - waarvan suikers
- 2,1 g
- Vet
- 4 g
- - waarvan verzadigd
- 0,7 g
- Eiwit
- 10,5 g
- Vezels
- 3,8 g
- Groente
- 120 g
- Zout
- 0,72 g
Bereiding
Scheur ½ friséesla in stukjes.
Snijd ¼ komkommer, 1 tomaat en 100 g champignons in stukjes.
Meng de groenten met 2 eetlepels waterkers (of radijsscheuten).
Meng voor de dressing 5 eetlepels groentebouillon met 3 eetlepels azijn, 1 eetlepel olie en 2 eetlepels gehakte peterselie.
Breng op smaak met peper.
Snijd 75 g tonijn uit blik (in water), in blokjes en strooi over de salade.
Besprenkel met dressing.
Serveer daarbij 1 sneetje volkorenbrood per persoon.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
