Knapperige salade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
20 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 200 g gemengde sla
  • ¼ komkommer
  • 1 tomaat
  • 100 g champignons
  • 1 handvol waterkers of radijsscheuten
  • 5 eetlepels groentebouillon
  • 3 eetlepels azijn, alle soorten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • Peper
  • 75 g tonijn, uit blik, in water, uitgelekt
  • 4 sneetjes volkorenbrood

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
148 kcal
Koolhydraten
15,2 g
- waarvan suikers
2,1 g
Vet
4 g
- waarvan verzadigd
0,7 g
Eiwit
10,5 g
Vezels
3,8 g
Groente
120 g
Zout
0,72 g

Bereiding

Scheur ½ friséesla in stukjes.

Snijd ¼ komkommer, 1 tomaat en 100 g champignons in stukjes.

Meng de groenten met 2 eetlepels waterkers (of radijsscheuten).

Meng voor de dressing 5 eetlepels groentebouillon met 3 eetlepels azijn, 1 eetlepel olie en 2 eetlepels gehakte peterselie.

Breng op smaak met peper.

Snijd 75 g tonijn uit blik (in water), in blokjes en strooi over de salade.

Besprenkel met dressing.

Serveer daarbij 1 sneetje volkorenbrood per persoon.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes