Koolraap met kalkoen en appel

Bereiding

Snijd de  koolraap in plakken. Schil de plakken koolraap en snijd ze in blokjes of reepjes.

Kook de groente in weinig water in 10 minuten gaar.

Snijd de kalkoen in blokjes. Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen zacht.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Verwarm het sinaasappelsap met de blokjes appel.

Giet de gare koolraap af en meng de koolraap met de blokjes kalkoen en de appel.

Warm het geheel nog even goed door en maak op smaak met wat peper.

Lekker met gebakken aardappelen.

Foto: Shutterstock

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 500 g koolraap
  • 1 dikke plak kalkoen van ca. 150 gram
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 appel
  • 2 eetlepels sinaasappelsap

Koolhydraten 17,2 g
waarvan suikers 15,3 g
Vet 6,1 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 17,6 g
Vezels 3,2 g
Groente 250 g
Kcal 199
Zout 2,03 g