Oosterse roerbak met biefreepjes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Oosterse roerbak met biefreepjes

Ingrediënten

  • 150 g sprouty kiemen
  • 2 uien
  • 250 g wortels
  • 1 paksoi
  • 200 g biefstukreepjes
  • 30 g pinda's
  • 2 eetlepels bakolie
  • 2 eetlepels tamarisaus
  • (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
512 kcal
Koolhydraten
18 g
- waarvan suikers
14 g
Vet
33 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
31 g
Vezels
8 g
Groente
440 g
Zout
1,3 g

Bereiding

Blancheer de sprouty kiemen door kokendheet water erover te gieten of ze een halve minuut te koken in een pan. Spoel daarna af met koud water zodat het gaarproces stopt en laat drogen.

Pel de ui en snijd in partjes. Schil de wortels en snijd in plakjes. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).

Verwarm bakolie in een wok of grote koekenpan en roerbak de biefstukreepjes een minuut op een hoog vuur. Schenk de tamarisaus erover en schep de biefstukreepjes vervolgens uit de pan.

Roerbak nu de ui, wortels en het witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur in dezelfde pan. Voeg daarna het paksoigroen toe en roerbak mee totdat het blad slinkt. Hak de pinda's grof.

Doe de biefstukreepjes en sprouty kiemen in de pan en roerbak nog 1 minuut mee. Proef en breng op smaak met (chili)peper. Garneer het gerecht met de pinda's.

Tip: Heb je nog restjes groenten in huis? Snijd klein en roerbak lekker mee. Ook erg lekker met verse koriander.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes