Open lasagne met salie

Ingrediënten
- 300 g hokkaido pompoen
- 1 eetlepel olijfolie
- 5 g verse salie
- peper naar smaak
- 6 stuks volkoren lasagnebladen
- 200 g doperwten
- 200 g spinazie
- 100 g ricotta
- ½ citroen
- 20 g walnoten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 507 kcal
- Koolhydraten
- 53,9 g
- - waarvan suikers
- 7,7 g
- Vet
- 19,9 g
- - waarvan verzadigd
- 5,6 g
- Eiwit
- 21,5 g
- Vezels
- 12,3 g
- Groente
- 350 g
- Zout
- 0,88 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de pompoen, verwijder de pitten met een lepel en snijd in dunne plakken.
Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Voeg de salie en peper toe. Bak 15 á 20 minuten in de oven.
Breng water aan de kook en kook de lasagnebladen gaar.
Breng nog een pan water aan de kook en kook de erwten gaar. Giet vervolgens af en pureer fijn.
Verhit een hapjespan en bak de spinazie gaar. Voeg de erwtenpuree en de ricotta toe. Breng op smaak met citroensap en peper.
Leg een lasagneblad op een bord, schep hier wat ricottasaus op en wat geroosterde pompoen. Plaats hier nog een lasagneblad op en herhaal deze stap nogmaals. Sluit af met een laag ricottasaus en pompoen.
Garneer de lasagne met salie en walnoten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
