Paarse zomersalade met fruit

Bereiding

Doe 50 g bramen, de yoghurt, munt en een scheutje olijfolie in een blender en mix tot een gladde dressing. Kruid met wat peper.

Doe de slamelange, de overige 100 g bramen en blauwe bessen in een grote kom en druppel er de dressing van bramen en yoghurt over.

Brokkel de kaas erover en bestrooi met de (gehakte) walnoten. 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 150 g bramen
  • 4 eetlepels yoghurt
  • handje muntblaadjes
  • olijfolie
  • peper
  • 100 g slamelange
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g blauwe schimmelkaas
  • 50 g walnoten

Koolhydraten 6,2 g
waarvan suikers 5,4 g
Vet 20,6 g
waarvan verzadigd 7,2 g
Eiwit 7,9 g
Vezels 2,8 g
Groente 25 g
Kcal 249
Zout 0,65 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.