Paarse zomersalade

Bereiding

Doe 50 g bramen, de yoghurt, munt en een scheutje olijfolie in een blender en mix tot een gladde dressing. Kruid met wat peper.

Doe de slamelange, de overige 100 g bramen en blauwe bessen in een grote kom en druppel er de dressing van bramen en yoghurt over.

Brokkel de kaas erover en bestrooi met de (gehakte) walnoten. 

Ingrediënten

  • 150 g bramen
  • 4 eetlepels yoghurt
  • handje muntblaadjes
  • olijfolie
  • peper
  • 100 g slamelange
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g blauwe schimmelkaas
  • 50 g walnoten

Koolhydraten 6,2 g
waarvan suikers 5,4 g
Vet 20,6 g
waarvan verzadigd 7,2 g
Eiwit 7,9 g
Vezels 2,8 g
Groente 25 g
Kcal 249
Zout 0,65 g