Paarse zomersa­lade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Type gerecht
Paarse zomersalade met fruit

Ingrediënten

  • 150 g bramen
  • 4 eetlepels yoghurt
  • handje muntblaadjes
  • olijfolie
  • peper
  • 100 g slamelange
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g blauwe schimmelkaas
  • 50 g walnoten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
249 kcal
Koolhydraten
6,2 g
- waarvan suikers
5,4 g
Vet
20,6 g
- waarvan verzadigd
7,2 g
Eiwit
7,9 g
Vezels
2,8 g
Groente
25 g
Zout
0,65 g

Bereiding

Doe 50 g bramen, de yoghurt, munt en een scheutje olijfolie in een blender en mix tot een gladde dressing. Kruid met wat peper.

Doe de slamelange, de overige 100 g bramen en blauwe bessen in een grote kom en druppel er de dressing van bramen en yoghurt over.

Brokkel de kaas erover en bestrooi met de (gehakte) walnoten. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes