Paprikasalade met bieslook

Ingrediënten
- 3 paprika 's (2 rode en 1 oranje)
- 1 appel
- 1 ui
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel appelazijn
- 15 ml water
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel paprikapoeder
- currypoeder naar smaak
- peper
- 1 eetlepel bieslook, in ringetjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 189 kcal
- Koolhydraten
- 18,6 g
- - waarvan suikers
- 15,2 g
- Vet
- 10,5 g
- - waarvan verzadigd
- 1,5 g
- Eiwit
- 1,9 g
- Vezels
- 4,8 g
- Groente
- 170 g
- Zout
- 0,01 g
Bereiding
Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes.
Was de appel, snij in kwarten, verwijder het klokhuis en snij vervolgens in blokjes.
Snipper de ui en meng met de paprika en de appel.
Maak een dressing van citroensap, azijn, water, olie, paprikapoeder en kerriepoeder.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de paprikasalade met de dressing, laat kort intrekken, garneer met bieslookringetjes en serveer.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
