Paprikasalade met bieslook

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 3 paprika 's (2 rode en 1 oranje)
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 15 ml water
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • currypoeder naar smaak
  • peper
  • 1 eetlepel bieslook, in ringetjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
189 kcal
Koolhydraten
18,6 g
- waarvan suikers
15,2 g
Vet
10,5 g
- waarvan verzadigd
1,5 g
Eiwit
1,9 g
Vezels
4,8 g
Groente
170 g
Zout
0,01 g

Bereiding

Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes.

Was de appel, snij in kwarten, verwijder het klokhuis en snij vervolgens in blokjes.

Snipper de ui en meng met de paprika en de appel.

Maak een dressing van citroensap, azijn, water, olie, paprikapoeder en kerriepoeder.

Breng op smaak met peper en zout.

Meng de paprikasalade met de dressing, laat kort intrekken, garneer met bieslookringetjes en serveer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes