Pasta met padden­stoelen

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Pasta met paddenstoelen

Ingrediënten

  • 80 g koolhydraatverlaagde tagliatelle
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 1 teen knoflook
  • 250 g Chinese roerbakgroente
  • 90 g crème fraîche
  • 150 g kookroom
  • 2 handjes rucola
  • 40 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
588 kcal
Koolhydraten
17,9 g
- waarvan suikers
10,1 g
Vet
40,6 g
- waarvan verzadigd
23,9 g
Eiwit
29 g
Vezels
15,7 g
Groente
285 g
Zout
0,69 g

Bereiding

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes en snipper de knoflook.

Fruit de knoflook in een koekenpan met een beetje olijfolie en voeg de paddenstoelen toe. Bak tot ze goudbruin van kleur zijn.

Voeg de Chinese roerbakgroente toe en bak kort mee.

Voeg ook de room en crème fraîche toe en laat gedurende 5 minuten pruttelen op laag vuur.

Voeg nu de pasta toe en serveer met een handje rucola en geraspte Parmezaanse kaas.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes