Pasta met paddenstoelen

Ingrediënten
- 80 g koolhydraatverlaagde tagliatelle
- 250 g gemengde paddenstoelen
- 1 teen knoflook
- 250 g Chinese roerbakgroente
- 90 g crème fraîche
- 150 g kookroom
- 2 handjes rucola
- 40 g Parmezaanse kaas (geraspt)
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 588 kcal
- Koolhydraten
- 17,9 g
- - waarvan suikers
- 10,1 g
- Vet
- 40,6 g
- - waarvan verzadigd
- 23,9 g
- Eiwit
- 29 g
- Vezels
- 15,7 g
- Groente
- 285 g
- Zout
- 0,69 g
Bereiding
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes en snipper de knoflook.
Fruit de knoflook in een koekenpan met een beetje olijfolie en voeg de paddenstoelen toe. Bak tot ze goudbruin van kleur zijn.
Voeg de Chinese roerbakgroente toe en bak kort mee.
Voeg ook de room en crème fraîche toe en laat gedurende 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Voeg nu de pasta toe en serveer met een handje rucola en geraspte Parmezaanse kaas.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
