Pasta met tomaten

Bereiding

Bereid de volkorenpasta volgens aanwijzing op de verpakking.

Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak daarin 400 g schoongemaakte garnalen en 500 g kerstomaten.

Roer er 90 ml light room door en breng op smaak met peper, citroensap, geraspte citroenschil en verse basilicum.

Roer de pasta erdoor en serveer op een bedje van gemengde sla.

Ingrediënten

  • 500 g cocktailtomaatjes
  • 400 g gepelde roze garnalen, bereid
  • 200 g volkoren pasta, ongekookt
  • 200 g gemengde sla
  • 90 ml room, verlaagd vetgehalte, tot 15% vet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • peper
  • citroensap
  • basilicum, vers

Koolhydraten 39,5 g
waarvan suikers 8,5 g
Vet 7,2 g
waarvan verzadigd 1,8 g
Eiwit 25 g
Vezels 6,5 g
Groente 175 g
Kcal 334
Zout 1,52 g