Pittige gamba’s

Bereiding

Dep de gamba’s droog met keukenpapier.

Pel en snipper de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn.

Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.

Was en snijd de tomaten in stukjes. Snijd de peterselie fijn. Snijd de citroen in partjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de gamba’s.

Voeg de ui, knoflook, peper en tomaten toe. Bak het gerecht een paar minuutjes tot de groente wat zachter zijn en de gamba’s gaar.

Bestrooi met peterselie en geef er partjes citroen bij.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 12 gepelde rauwe gamba’s (30 gram per stuk)
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 tomaten
  • bosje platte peterselie
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Extra nodig: keukenpapier

Koolhydraten 3,2 g
waarvan suikers 2,6 g
Vet 6,6 g
Waarvan verzadigd 1,1 g
Eiwit 18,7 g
Vezels 1,5 g
Groente 75 g
Kcal 153
Zout 2,2 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.