Pompoen-boerenkoolstoof

Bereiding

Schil de raapjes en snijd in blokjes.

Verhit bakolie in een braadpan en bak de pompoenblokjes en raapjes enkele minuten. Doe de tomatenstukjes erbij en roer goed door. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.

Snijd de boerenkool van de nerven en spoel goed af onder de kraan. Snijd het blad klein, voeg toe aan de pan en laat 20 minuten afgedekt zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en chilivlokken.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de hamburgers op een middelhoog vuur bruin (circa 5 minuten per kant).

Serveer de boerenkool-pompoenstoof met de hamburgers.

Tip: Ook heel erg lekker met rozijntjes.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 300 g biologische raapjes 
  • 400 g biologische butternutpompoen, gesneden 
  • 200 g biologische tomatenstukjes 
  • 200 g biologische boerenkool 
  • 1 theelepel biologische chilivlokken 
  • 2 biologische runderhamburgers
  • 1 eetlepel bakolie 
  • peper naar smaak

Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 8 g
Vet 35 g
waarvan verzadigd 10 g
Eiwit 26 g
Vezels 9 g
Groente 550 g
Kcal 578
Zout 2 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.