Ratatouille met kip

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in repen, de aubergine en de courgette in halve plakken en de knoflook in snippers.

Snijd de kipfilet in smalle reepjes. 

Bak de kip in de hete olie bruin. Voeg alle groente toe met de tijm en het tomatensap. Smoor het geheel in 15 minuten gaar. 

Maak de ratatouille op smaak met wat peper en een beetje zout.

 

Foto: Eddy Geesink

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 1 groene en 1 gele paprika
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel tijm
  • 100 ml tomatensap
  • 100 g zilvervliesrijst

Koolhydraten 48,5 g
Vet 9,5 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 31 g
Vezels 6 g
Groente 250 g
Kcal 415
zout 0,4 g