Rijst met tonijn en pesto

Bereiding

Breng water aan de kook en kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.

Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Snijd de courgette in blokjes.

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg ook de courgette toe en bak 4 minuten mee.

Meng ondertussen de uitgelekte tonijn met de pesto en het sap van een halve citroen. Snijd de rest van de citroen in plakjes.

Serveer de zilvervliesrijst met de courgette en het tonijn-pestomengsel. Garneer met een plakje citroen.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 100 g zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • 120 g tonijn in olijfolie
  • 45 g groene pesto
  • 1 citroen

Koolhydraten 47,4 g
waarvan suikers 9,6 g
Vet 22,1 g
waarvan verzadigd 3,6 g
Eiwit 25,7 g
Vezels 4,1 g
Groente 155 g
Kcal 502
Zout 1,09 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.