Vegetarische chili

Bereiding

Snij de ui en knoflook en bak deze aan in de olijfolie. Snij de winterwortel, paprika en courgette fijn.

Voeg deze toe aan de ui en knoflook en bak nog 10 minuten.


Doe hier de gepelde tomaten bij en laat nog 10 minuten koken.


Voeg dan de uitgelekte bonen en mais toe en breng op smaak met chilipoeder en cayennepeper.


Dien de chili op met verse koriander en ananas of zure augurk

Tip van diëtiste Sara van Grootel: "Door de groenten en bonen is dit een gerecht met veel vezels en weinig kcal. Perfect voor een balansdag. Ik adviseer hier geen rijst bij te eten omdat er door de peulvruchten al veel koolhydraten inzitten en het een stevig gerecht is. Wil je er wel rijst bij, halveer dan de hoeveelheid van de bruine bonen en kidneybonen, en neem slechts een klein kopje rijst per persoon".

 

Ingrediënten

2 Uien 
4 tenen knoflook 
2 eetlepels olijfolie
1 grote winterwortel 
1 rode paprika 
1 hele courgette 
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 blik of pot bruine bonen (400 g)
1 blikje kidney bonen (125 gram)
1 blikje mais (125 gram)
1/2 theelepel cayennepeper 
1 theelepel chilipoeder 
1 eetlepel koriander
4 augurken of 2 schijven ananas 

Koolhydraten 37 g
Vet 4,5 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 13,5 g
Vezels 15 g
Groenten 435 g
Kcal 272
Zout 1,2 g