Foto: Even bijpraten bijeenkomst

Op 16 april ben je van harte welkom op de eerstvolgende diabetes type 1-bijeenkomst. Deze avond vertellen wetenschappers over hun onderzoek en na afloop gaan zij graag met jou in gesprek.

In het LUMC in Leiden nemen wetenschappers je op 16 april mee in hun onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes type 1. Ook word je in vogelvlucht bijgepraat over de laatste stand van zaken van het Diabetes Fonds.

En dan is het tijd voor jou! Je hebt alle ruimte om informeel en met een drankje erbij van gedachten te wisselen met onderzoekers, aanwezigen en medewerkers van het Diabetes Fonds. Stel vooral vragen!

Programma

Tijd Onderdeel
18.30 - 19.00 uur Inloop met soep en een broodje
19.00 - 21.00 uur
  • Dr. Maartje de Wit, onderzoeker medische psychologie bij Amsterdam UMC, deelt nieuwe inzichten over haar onderzoek naar de psychosociale aspecten van diabetes bij jongeren en (jong)volwassenen. Zij bestudeert hoe diabetes mensen beïnvloedt, en hoe ze ermee omgaan in verschillende ontwikkelingsperioden. Haar inzichten helpen mensen met diabetes én zorgverleners.
  • In het Leids Universitair Medisch Centrum ontrafelt een team van toponderzoekers de mysteries van insuline producerende bètacellen, onder leiding van prof. dr. Eelco de Koning. Wat gaat er bij diabetes type 1 eigenlijk mis met die cellen? Want ze lokken de aanval van het immuunsysteem deels zelf uit. Kunnen we dat tegengaan?
    Drie wetenschappers van dit team komen ons hierover bijpraten: Lonneke Gaykema vertelt over twee internationaal toonaangevende LUMC-onderzoeken naar bètacellen: hoe kunnen deze in de toekomst leiden tot een hele nieuwe route naar genezing? Daarna kan de zaal hierover meepraten in een plenair vraag- en antwoordgesprek met dr. Arnaud Zaldumbide en dr. Françoise Carlotti.
 21.00 - 22.00 uur In gesprek met de onderzoekers, medewerkers van het Diabetes Fonds en elkaar, onder het genot van een drankje.

Waar en wanneer?

De diabetes type 1-bijeenkomst is op donderdagavond 16 april in het Leids Universitair Medische Centrum (LUMC) in Leiden. Het LUMC ligt op vijf minuten lopen van het station in Leiden, en is ook met de auto goed bereikbaar.

Vanaf 18.30 uur ontvangen we je graag met een soepje en een broodje, om stipt om 19.00 uur van start te gaan. Inschrijven is kosteloos.

Zien we je op 16 april in Leiden?

Je kunt je hieronder inschrijven (max 2 personen per inschrijving). Hiermee bevestig je je komst op 16 april en houden we deze plaatsen voor je gereserveerd. Heb je nog vragen over de diabetes type 1-avond? Stuur een mail naar event@diabetesfonds.nl. Graag tot ziens!

Ja, ik meld me aan voor de bijeenkomst op 16 april in Leiden

Lees in de privacyverklaring hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens. Als je een telefoonnummer hebt ingevuld, kan het Diabetes Fonds contact met je opnemen om meer te vertellen over de bijeenkomst over nalaten, de onderzoeken die wij kunnen doen dankzij giften en hoe jouw steun hieraan kan bijdragen.