Deense aardappelkoek

Ingrediënten
- 500 g aardappelen
- 1 eetlepel vloeibare margarine*
- 75 g garnalen
- 2 eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 6 sprieten bieslook
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 369 kcal
- Koolhydraten
- 48,9 g
- - waarvan suikers
- 3,6 g
- Vet
- 9,6 g
- - waarvan verzadigd
- 2,4 g
- Eiwit
- 19,4 g
- Vezels
- 4,6 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 1,17 g
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Snijd de aardappelen in plakken.
Verwarm de margarine en bak hierin de aardappelen bruin.
Strooi er de garnalen over.
Klop de eieren los met de melk en wat peper.
Schenk de eieren over de aardappelen en laat ze stollen.
Was het bieslook en knip de sprieten klein.
Strooi het bieslook over de aardappelen.
* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije margarine gebruikt. Kijk op de verpakking.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
