Fritatta met aubergine en zoete aardappel

Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel
- 1 pot aubergine-pastasaus
- 1 courgette
- 2 rode paprika’s
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 2 eetlepels kwark
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 446 kcal
- Koolhydraten
- 30 g
- - waarvan suikers
- 19,9 g
- Vet
- 25,7 g
- - waarvan verzadigd
- 6 g
- Eiwit
- 20,3 g
- Vezels
- 6 g
- Zout
- 1 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd in stukken, snijd ook de courgette en paprika's in stukken.
Hussel de groenten met de olijfolie en rooster ze circa 20 minuten.
Meng de auberginepastasaus erdoor.
Klop de eieren los met de kwark.
Leg de groenten in een ovenschaal, bedek met het kwarkmengsel en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
