Geroos­ter­de kidney­bonen met paprika­poeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de bonen uitlekken en spoel schoon.

Maak de bonen droog met een schone theedoek/keukenpapier.

Meng de bonen met het paprikapoeder, het knoflookpoeder, de peper en de olijfolie.

Verdeel de bonen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Bewaar de geroosterde bonen in een luchtdicht bakje om ze knapperig te houden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 250 g kidneybonen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie

Koolhydraten 10 g
waarvan suikers 1,1 g
Vet 3,1 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 5,3 g
Vezels 5,5 g
Groenten 0 g
Kcal 99
Zout 0,17 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!