Gevulde tomaten­stoof

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Gevulde tomatenstoof

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 romatomaten
  • 100 g tomatenpuree
  • 250 g boerensoepgroenten
  • ½ groentebouillontablet
  • 200 g bonenmix
  • 170 g volkoren macaroni
  • 1 eetlepel bakolie
  • 600 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
608 kcal
Koolhydraten
81 g
- waarvan suikers
17 g
Vet
18 g
- waarvan verzadigd
2 g
Eiwit
20 g
Vezels
18 g
Groente
305 g
Zout
1,9 g

Bereiding

Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein.

Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten mee.

Voeg de tomaat en soepgroenten toe en blus af met het water.

Breng alles aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken. De laatste 10 minuten kun je de bonenmix en de volkoren macaroni toevoegen.

Roer af en toe, proef en breng op smaak met peper. Garneer met olijfolie extra vierge.

Tip: Ook erg lekker met verse selderij of basilicum.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes