Gevulde tomatenstoof

Ingrediënten
- 2 uien
- 2 romatomaten
- 100 g tomatenpuree
- 250 g boerensoepgroenten
- ½ groentebouillontablet
- 200 g bonenmix
- 170 g volkoren macaroni
- 1 eetlepel bakolie
- 600 ml water
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 608 kcal
- Koolhydraten
- 81 g
- - waarvan suikers
- 17 g
- Vet
- 18 g
- - waarvan verzadigd
- 2 g
- Eiwit
- 20 g
- Vezels
- 18 g
- Groente
- 305 g
- Zout
- 1,9 g
Bereiding
Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein.
Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten mee.
Voeg de tomaat en soepgroenten toe en blus af met het water.
Breng alles aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken. De laatste 10 minuten kun je de bonenmix en de volkoren macaroni toevoegen.
Roer af en toe, proef en breng op smaak met peper. Garneer met olijfolie extra vierge.
Tip: Ook erg lekker met verse selderij of basilicum.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
