Kip jambalaya met bloemkool­rijst

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Kip jambalaya met bloemkoolrijst

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 rode paprika
  • 2 grote tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 g bloemkoolrijst

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
276 kcal
Koolhydraten
16,9 g
- waarvan suikers
13,6 g
Vet
5 g
- waarvan verzadigd
1,7 g
Eiwit
36,5 g
Vezels
8 g
Groente
290 g
Zout
0,38 g

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in een pan wat olie en fruit hierin de ui en knoflook.

Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze, samen met de paprika- en cajunkruiden, toe aan de ui en knoflook.

Snijd de paprika en tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de kip als deze gaar is, bak ze kort mee.

Voeg ook de tomatenpuree toe en bak al omscheppend nog 5 minuten mee.

Verhit in een andere pan een klein beetje olie en bak hierin de bloemkoolrijst 2 tot 3 minuten. Meng alles door elkaar en verdeel over de borden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes