Foto: Kipsaté met bloemkoolrijst

Bereiding

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en rasp fijn.

Was de komkommer en snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer met de azijn.

Meng de kipfiletblokjes met de olijfolie en peper. Rijg aan de satéprikkers.

Verhit een grillpan en bak de kipspiesje gaar.

Verhit een koekenpan en bak de bloemkoolrijst samen met de helft van de gember en de helft van de rode peper gaar.

Verhit de melk in een klein pannetje en voeg de pindakaas toe. Voeg de ketjap, de overige gember en overige rode peper toe en meng. Verhit het geheel op laag vuur.

Serveer de bloemkoolrijst met de kipspies, satésaus en de komkommer.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 10 g gember
  • 200 g komkommer
  • 1 eetlepel azijn
  • 250 g kipfiletblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje peper
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 40 ml melk
  • 3 eetlepels 100% pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus, natriumarm

Koolhydraten 19,4 g
waarvan suikers 13 g
Vet 22,1 g
waarvan verzadigd 3,3 g
Eiwit 40 g
Vezels 8 g
Groente 310 g
Kcal 451
Zout 0,22 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.