Kipspiesjes met muntdip

Bereiding

Snijd 480 g kipfilet in blokjes.

Meng 60 g magere yoghurt met 1 eetlepel currypoeder en peper.

Meng nog eens 60 g magere yoghurt met 3 eetlepels tandooripasta.

Verdeel de kip over de beide sauzen, meng goed en laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Snijd 4 lente-uitjes (wat groen apart houden) en 200 g verse ananas in stukjes.

Steek de gemarineerde kip, lente-ui en ananas afgewisseld op 12 satéprikkers.

Leg de spiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Hak ondertussen ½ bosje munt en het groen van de lente-ui grof.

Pureer met 2 geperste teentjes knoflook en 2 eetlepels magere yoghurt fijn.

Roer er 250 g magere yoghurt door en breng op smaak met peper.
  

Ingrediënten

  • 480 g kipfilet, rauw    
  • 400 g magere yoghurt   
  • 1 eetlepel currypoeder   
  • peper    
  • 3 eetlepels currypasta, tandooripasta    
  • 4 kleine lente-uitjes   
  • 200 g ananas   
  • 1/2 bosje munt   
  • 2 teentjes knoflook

Koolhydraten 5,3 g
waarvan suikers 4,1 g
Vet 1,8 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 11,2 g
Vezels 0,8 g
Groente 15 g
Kcal 84
Zout 0,25 g