Pastasalade met appel en walnoten

Bereiding

Was de sperziebonen, verwijder de uiteinden en halveer.

Kook de sperziebonen 4 minuten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de gerookte kip in plakjes en snijd de appel in dunne partjes.

Meng de pasta met de gemende salade, julienne wortel, gerookte kip, appel, olijfolie, balsamico azijn en peper.

Garneer de salade met walnoten.

Tip: Liever wat minder koolhydraten? Vervang dan de pasta voor een koolhydraatarme variant of ga voor extra veel groenten.

De volgende dag kun je een restje pastasalade prima meenemen als lunch.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 150 g sperziebonen
  • 150 g volkoren fusilli
  • 100 g gerookte kip
  • 120 g rode appel
  • 80 g gemende salade
  • 100 g wortel julienne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • snufje peper
  • 30 g walnoten

Koolhydraten 65,2 g
Vet 24,3 g
waarvan verzadigd 3,2 g
Eiwit 30,2 g
Vezels 11,7 g
Groente 165 g
Kcal 625
Zout 0,14 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!