Scholfilet met preilinten

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Scholfilet met preilinten

Ingrediënten

  • 1 romatomaat
  • 2 preien
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 5 g verse dille
  • 200 g scholfilet
  • 75 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels bakolie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel meel
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
508 kcal
Koolhydraten
20 g
- waarvan suikers
12 g
Vet
35 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
24 g
Vezels
8 g
Groente
150 g
Zout
0,3 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ovenschaal).

Halveer de tomaat en plaats met het snijvlak naar boven in de oven. Pof de tomaten in de oven tot de schilletjes gaan barsten (15-20 minuten).

Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in lange platte linten (tagliatelle). Was in een vergiet onder de kraan en kook de preilinten 1-2 minuten. Giet daarna het water af.

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de verse dille klein. Verhit bakolie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de crème fraîche toe en verwarm al roerend op een laag vuur. Doe de preilinten erbij. Breng op smaak met de verse dille en peper.

Wil je de saus wat dunner? Voeg dan een scheutje water toe.

Verwarm bakolie (of roomboter) in een koekenpan. Meng paneermeel en meel en wentel de scholfilet erdoor. Breng op smaak met peper en bak aan weerszijden bruin en gaar op een middelhoog vuur.

Serveer de preilinten in roomsaus met de gepofte tomaat en gebakken scholfilet.

Tip: Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de tomaat ook in plakjes snijden en kort bakken in een koekenpan.
Wil je een recept met prei en weinig koolhydraten? Dan is 'Nasi van broccolirijst met champignons' ook iets voor jou!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes