Nasi van broccolirijst met champignons

Bereiding

Hak de knoflook fijn en snijd de prei in ringetjes, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 4 minuten rul.

Voeg de prei, de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee.

Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Voeg de rijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend.

Schep het gehakt met de groenten door de rijst. Voeg de komijn met de ketjap toe en bak nog 1 minuut Breng op smaak met peper.

Schep de nasi op 2 borden en bestrooi met de uitjes.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g rundergehakt
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 150 g champignons
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels ketjap manis, natriumarm
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Koolhydraten 20,2 g
waarvan suikers 18,0 g
Vet 28,7 g
waarvan verzadigd 7,3 g
Eiwit 21,3 g
Vezels 8,3 g
Groente 350 g
Kcal 439
Zout 0,26 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!