Bulgursalade met pompoen

Ingrediënten
- 400 g pompoen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 250 g bulgur
- 1 klontje boter
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 1 eetlepel lijnzaad
- handje peterselie, fijngesneden
- handje koriander, fijngesneden
- extra vierge olijfolie
- 1 citroen
- zout en peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 442 kcal
- Koolhydraten
- 53,8 g
- - waarvan suikers
- 9,2 g
- Vet
- 15,8 g
- - waarvan verzadigd
- 3 g
- Eiwit
- 15 g
- Vezels
- 12,7 g
- Zout
- 0,2 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm en verdeel ze in een ovenschaal.
Besprenkel de pompoenstukjes met 1 eetlepel olijfolie, pers er het teentje knoflook boven en rooster ze in ca. 20 minuten gaar in de oven.
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de boter erdoor.
Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig.
Schep de pompoenstukjes, de kruiden, tomaatjes en het lijnzaad door de bulgur en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en citroensap.
Bestrooi de salade tot slot met de pompoen- en zonnebloempitten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
