Symbool voor het beste diabetesidee, een tekening 7 lampjes met 1 oplichtende,

Heb jij een goed idee om het leven met diabetes makkelijker te maken? Doe dan mee met Het Beste Diabetesidee 2023!

Vaak bedenken mensen zelf handige en leuke oplossingen voor hun problemen. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën werkelijkheid worden. Daarom investeren we in de beste ideeën die direct voordeel opleveren voor mensen met diabetes. Dus, loop jij rond met een goed idee? Dan is Het Beste Diabetesidee iets voor jou! Doe mee en win maximaal € 50.000 om je idee werkelijkheid te maken. De winnende ideeën maken ook nog eens kans op de Publieksprijs van Het Beste Diabetesidee, ter waarde van maximaal € 10.000.

Wat voor ideeën zijn geschikt?

Het Beste Diabetesidee is bedoeld om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Een idee dat daaraan bijdraagt kan van alles zijn. Denk aan een evenement, documentaire, training of app. Benieuwd naar vorige winnende ideeën? Bekijk de video hieronder!

Wie kan er meedoen?

Iedereen met een haalbaar idee of praktische oplossing kan meedoen. Dus heb jij een goed idee? Doe mee!

Jouw idee insturen

Zo stuur je jouw beste idee in:

Hoe gaat het verder?

Tot 4 april kun je jouw idee insturen. De jury bestudeert en beoordeelt de aanvragen. Als het nodig is stelt de jury aanvullende vragen. Daarna brengt de jury advies uit aan de Raad van Bestuur van het Diabetes Fonds, die het definitieve besluit neemt. Begin juli word je daarover geïnformeerd. Alle winnende ideeën maken ook kans op de Publieksprijs van Het Beste Diabetesidee.

De prijsuitreiking van het Beste Diabetesidee (of -ideeën) van 2023 is waarschijnlijk in september. Daarna volgt de verkiezing voor de publieksprijs.

Eerdere winnaars van het Beste Diabetesidee

Door de jaren heen zijn er verschillende ideeën verkozen tot Beste Diabetesidee. Laat je inspireren voor jouw inzending:

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Met een klein bedrag per maand steun je oplossingen.

Met een klein bedrag per maand steun je oplossingen.