Chocolade­cake van bonen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een cakeblik in en bedek met een stuk bakpapier. 

Pureer de bonen met de staafmixer en meng samen met de amandelmelk door elkaar met de keukenmachine.

Rasp de chocolade in fijne stukjes.

Voeg alle droge ingrediënten toe, mix het geheel tot een egaal beslag.

Bak het chocobommetje ongeveer 40 minuten.

Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. 

Laat even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. 

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 250 g gekookte cannellini bonen, uitgelekt 
  • 4 eieren 
  • 200 ml amandelmelk, ongezoet
  • 100 g pure chocolade
  • 60 g kokosmeel 
  • 20 g cacaopoeder 
  • 10 g bakpoeder 

Koolhydraten 6,5 g
waarvan suikers 3,6 g
Vet 4,7 g
waarvan verzadigd 2,2 g
Eiwit 4,5 g
Vezels 1,9 g
Groente -
Kcal 90
Zout 0,12 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.