Fruitige salade

Bereiding

Snijd 100 g ossenhaas in reepjes, braad in 1 eetlepel olie aan en bestrooi met peper.

Blus af met kersensiroop en 2 eetlepels rode wijn, voeg 2 eetlepels balsamicoazijn toe en laat inkoken.

Roer er 100 g ontpitte kersen door en breng op smaak met peper.

Laat de saus ca. 10 minuten intrekken en laat afkoelen.  

Leg 150 g gemengde bladsla op een bord en schep daar de saus met vlees op.

Bestrooi met 1 eetlepel Parmezaanse kaas.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g ossenhaas, rauw    
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • peper       
  • 30 ml wijn, rood (2 eetlepels)    
  • 2 eetlepels balsamicoazijn    
  • 100 g kersen op siroop(siroop is nodig voor de saus)      
  • 150 g gemengde salade    
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas

Koolhydraten 22 g
Vet 15 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 30 g
Vezels 3 g
Groente 150 g
Kcal 375
Zout 0,5 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!