Groente-omelet met verse kruiden

Bereiding

Was de courgette en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.

Snijd de basilicumblaadjes en peterselie klein. Maak de ui schoon en snijd in dunne partjes.

Klop de eieren los met de hüttenkäse en breng op smaak met peper.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, paprika en ui kort.

Voeg het eiermengsel toe en verdeel de verse kruiden over de omelet.

Bak de omelet totdat deze gaar is.

Je kunt het recept ook meteen voor 2 personen maken, zo hou je minder restjes over en heb je meteen een lekkere lunch voor de volgende dag.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 70 g courgette
  • ½ gele paprika
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes peterselie
  • ¼ rode ui
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie

Koolhydraten 5,9 g
waarvan suikers 5,5 g
Vet 20,1 g
waarvan verzadigd 5,2 g
Eiwit 16,1 g
Vezels 2,5 g
Groente 150 g
Kcal 275
Zout 0,57 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.