Oven­schotel met kip en groenten

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
50 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Ovenschotel met kip en groenten

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 400 g champignons
  • 150 g kipfilet
  • 1 eetlepel kerrie
  • 2 grote eieren
  • 75 g kruidenroomkaas
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
540 kcal
Koolhydraten
6,3 g
- waarvan suikers
4,5 g
Vet
33,8 g
- waarvan verzadigd
16,2 g
Eiwit
48,4 g
Vezels
8,8 g
Groente
400 g
Zout
1,23 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de broccoli in roosjes en snijd ook de stam in kleine stukjes, snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.

Breng in een pan water aan de kook en kook de broccoli in 5 minuten beetgaar.

Snijd ook de kipfilet in blokjes en bestrooi met de kerrie.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de kip met de kerrie gaar.

Meng in een aparte kom de eieren en roomkaas en roer dit tot een glad geheel.

Doe de groenten en de kip in een ovenschaal en giet hier het ei-roomkaas mengsel overheen.

Bestrooi de ovenschaal met de geraspte kaas en bak de ovenschotel zo’n 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes