Ovenschotel met kip en groenten

Ingrediënten
- 1 broccoli
- 1 ui
- 400 g champignons
- 150 g kipfilet
- 1 eetlepel kerrie
- 2 grote eieren
- 75 g kruidenroomkaas
- 50 g geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 540 kcal
- Koolhydraten
- 6,3 g
- - waarvan suikers
- 4,5 g
- Vet
- 33,8 g
- - waarvan verzadigd
- 16,2 g
- Eiwit
- 48,4 g
- Vezels
- 8,8 g
- Groente
- 400 g
- Zout
- 1,23 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de broccoli in roosjes en snijd ook de stam in kleine stukjes, snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.
Breng in een pan water aan de kook en kook de broccoli in 5 minuten beetgaar.
Snijd ook de kipfilet in blokjes en bestrooi met de kerrie.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de kip met de kerrie gaar.
Meng in een aparte kom de eieren en roomkaas en roer dit tot een glad geheel.
Doe de groenten en de kip in een ovenschaal en giet hier het ei-roomkaas mengsel overheen.
Bestrooi de ovenschaal met de geraspte kaas en bak de ovenschotel zo’n 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
