Pindakaasbrood

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Mix met een mixer de eieren met de pindakaas goed door elkaar.

Voeg ook de bakpoeder, karnemelk, koek- en speculaaskruiden en de hüttenkäse toe en mix tot een glad beslag.

Vet een bakblik in en verdeel het beslag hierover.

Bak het pindakaasbrood in 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Controleer of het brood aan de binnenkant gaar is door er een satéprikker in te steken. Als hij er schoon uit komt dan is het brood klaar.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 350 g 100% pindakaas met stukjes pinda's
  • 16 g bakpoeder
  • 100 ml karnemelk
  • ½ eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 200 g hüttenkäse

Koolhydraten 4,2 g
waarvan suikers 1,3 g
Vet 12,3 g
waarvan verzadigd 2,3 g
Eiwit 8,8 g
Vezels 1,7 g
Groente 0 g
Kcal 167
Zout 0,27 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.