Salade met eikruim

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Salade met eikruim

Ingrediënten

  • 50 g gemengde bladsla
  • 4 kleine augurken (zuur)
  • ½ courgette
  • 150 g komkommer
  • 8 g verse dille (alleen het blad)
  • 1 appel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels fijne mosterd
  • 1 eetlepel citroensap

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
228 kcal
Koolhydraten
11,4 g
- waarvan suikers
9,7 g
Vet
15,5 g
- waarvan verzadigd
3,3 g
Eiwit
8,3 g
Vezels
2,8 g
Groente
160 g
Zout
0,46 g

Bereiding

Kook de eieren in 8 min hard en laat schrikken.

Snijd de courgette, appel en komkommer in kleine blokjes.

Snijd de augurken in dunne plakjes.

Snijd de dille fijn.

Klop een lobbige dressing van de olijfolie, mosterd en het citroensap.

Meng alle ingrediënten, behalve de eieren, samen in een kom.

Schep de dressing erdoorheen.

Pel de eieren, rasp ze grof of hak ze fijn.

Verdeel over de salade.

Maak eventueel af met nog wat verse dille.

Tip: Lekker met fijngehakte walnoten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes