Salade met venkel, zalm en sinaasappel-mosterddressing

Bereiding

Was de venkel, verwijder de onderkant en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in dunne plakjes. Snijd de bieten in plakken van ongeveer 1 cm.

Bestrijk de zalmfilet en de plakken biet met olijfolie en kruid met peper.

Verhit een grillpan en bak de zalm 5 minuten per kant. Grill de bieten 2 minuten per kant.

Pers de sinaasappel uit en meng met de mosterd en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper.

Meng de venkel en de veldsla met de dressing. Verdeel dit over de borden. Leg hier vervolgens de plakken biet op. Verdeel de zalmfilet in stukjes en voeg toe aan de salade.

Garneer met de pistachenoten.

Meld je aan voor Lekker Koolhydraatarm

Ontvang een gratis receptenboek en een maand lang inspirerende e-mails vol lekkere recepten en tips om te minderen met koolhydraten.

Ontvang een gratis receptenboek en een maand lang inspirerende e-mails vol lekkere recepten en tips om te minderen met koolhydraten.

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 200 g rode bieten (gekookt)
  • 2 stukken zalmfilet van elk 100 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • ½ sinaasappel
  • 2 theelepels mosterd
  • 50 g veldsla
  • 20 g pistache noten, ongezouten

Koolhydraten 11,8 g
waarvan suikers 10,6 g
Vet 18,8 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 25,1 g
Vezels 6,7 g
Groente 195 g
Kcal 331
Zout 0,63 g

Meld je aan voor Lekker Koolhydraatarm

Ontvang een gratis receptenboek en een maand lang inspirerende e-mails vol lekkere recepten en tips om te minderen met koolhydraten.

Ontvang een gratis receptenboek en een maand lang inspirerende e-mails vol lekkere recepten en tips om te minderen met koolhydraten.